Har kuni bitta olma yeng. Nega deysizmi?
Olma mevasi 15 % gacha qand, limon kislotasi, temir, kaliy, mis, V, V2, RR vitamini, A-provitamini va folat kislotasi mavjud ko‘plab beqiyos darmondorilar va mikroelementlar manbai hisoblanadi.
Ammo uning eng qimmatli jihati tarkibida askorbin kislotasi (Svitamini) va pekin moddasi mavjudligidadir.
Iste’mol qilingan olma hali oshqozon-ichak tizimida turgan damlardayoq pektin moddasi yordamida xolestirinni 10-15 % ga kamaytirishni udda qila oladi.
Bu davo jarayoni qonga so‘rilgach yana davom etadi. Natijada qon tomirlardagi aterosklerotik pilakchalar paydo bo‘lishi keskin kamayadi va yurak-qon tomir hamda boshqa tizimdagi xastaliklarning uchrashiga yo‘l qo‘ymaydi.
Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)