Qulupnayning tanovul qilib bo‘lmaydigan 3 turi haqida bilasizmi?

Qulupnayning tanovul qilib bo‘lmaydigan 3 turi haqida bilasizmi?

Hozirda ko‘plab sotuvchilar mahsulotning ko‘rinishini yaxshilashga umid qilib, reza mevalariga zararli qo‘shimchalar va gormonlar qo‘shmoqda. Shuning uchun qulupnayni yaxshi va yomonini ajrata bilish muhimdir.

Qulupnay tanlayotganda rezavorning hidiga e’tibor berish kerak. Bog‘da tabiiy ravishda pishadigan qulupnay juda kuchli mevali hidga ega va bu reza o‘ziga xos ta’mi bilan ajralib turadi. Hidlarsiz, ammo boy va chiroyli rangda ajralib turadigan mevalar, ehtimol, bo‘yoq moddalari bilan boyitilgan bo‘lib, yaxshi ta’mga ega emas, shuning uchun ularni sotib olmang.

Katta rezavorlar odatda mevaning o‘sishini rag‘batlantiradigan gormonlar yordamida olinadi. Bunday qulupnayni ortiqcha iste’mol qilish tanaga zarar yetkazadi. Shuningdek, g‘ayrioddiy shakldagi mevalarni sotib olishdan ehtiyot bo‘ling.
Bundan tashqari, qulupnayning yuqori qismidagi barglar rangiga e’tibor berish tavsiya qilinadi. Yangi uzilgan mevalar yorqin, zumraddan yashil barglari bilan ajralib turadi va qulupnay tepasida joylashgan quyuq yashil barglar rezavorlarning eskirganligini va sotish kunida yig‘ilmaganligini ko‘rsatadi.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!