Qaysi go‘sht ko‘krak bezi saratonining oldini olishi ma’lum bo‘ldi!

Qaysi go‘sht ko‘krak bezi saratonining oldini olishi ma’lum bo‘ldi!

Parranda go‘shti ko‘krak bezi saratoniga chalinish xavfini kamaytiradi. Amerikalik olimlar aynan shunday xulosaga kelishdi, deb yozadi Cursorinfo.

Mutaxassislar yetti yil davomida 42 ming ayolning ma’lumotlarini, shu jumladan, ularning ovqatlanish odatlari, iste’mol qilinadigan go‘sht miqdori, uning turlari va pishirish usullarini o‘rganishdi. Olimlarning fikriga ko‘ra, ular ayollarda go‘sht iste’mol qilish va saraton kasalligi xavfi o‘rtasida bog‘liqlikni kuzatishgan.

Kuzatuv davrida ayollarda ko‘krak bezi saratonining 1536 holati aniqlandi. Qizil go‘shtni sevuvchilarda minimal darajada ovqatlanadigan ayollarga qaraganda ko‘krak bezi saratoniga chalinish ehtimoli 23 foizga ko‘p bo‘lgan. Tovuq, kurka yoki o‘rdak go‘shtini afzal ko‘rganlar kasallikdan "qocha olgan" yoki ozgina ovqatlanadigan ayollarga qaraganda kasallik xavfi 15 foizga kam bo‘lgan.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!