Ko‘p shakar iste’mol qilish depressiyaga olib kelishi mumkin

Ko‘p shakar iste’mol qilish depressiyaga olib kelishi mumkin

Parhezshunos shifokor Mixail Ginzburgning aytishicha, neyroyallig‘lanish bezovtalanish bilan birga tushkunlikning sababi hisoblanadi. Bu yallig‘lanishni bir qancha mahsulotlar keltirib chiqarishi mumkin.

Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar va tarkibida shakar bo‘lgan, shuningdek, yuqori glikemik indeksli mahsulotlar, non, kartoshka va guruch neyroyallig‘lanish keltirib chiqaradi.

Qolaversa, shifokor transyog‘larni iste’mol qilishda ehtiyot bo‘lishni tavsiya qildi. Chunki ular bosh miya tomirlari salomatligiga salbiy ta’sir qilib, natijada tushkunlikka sabab bo‘lishi mumkin.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!