Shifokor saraton kasalligiga sabab bo‘luvchi mahsulotlarni aytdi

Shifokor saraton kasalligiga sabab bo‘luvchi mahsulotlarni aytdi

Mutaxassisning aytishicha, qayta ishlangan go‘sht mahsulotlari saraton kasalligiga olib keladi

Shifokor- endokrinolog va parhezshunos Tatyana Filippova saraton kasalliligini ko‘zg‘atuvchi mahsulotlar nomini ma’lum qildi.

Uning so‘zlariga qaraganda, ushbu kasallikka chalinishning sabablaridan biri organizmda rafinadlangan uglevodlarning ko‘payishidir. Shu sababli shifokor kunlik rasiondan qayta ishlangan go‘sht mahsulotlarini chiqarishni tavsiya qilgan

“Kolbasa, sosiska, sardelka, servelat va yana boshqa qayta ishlangan go‘sht mahsulotlari, shuningdek, konservalash, mahsulot saqlash muddatini uzaytirish uchun, masalan souslarga qo‘shiladigan kimyoviy moddalar ham shular jumlasidandir”, - deydi shifokor.

Ushbu mahsulotlar o‘rniga Filippova tabiiy oziq-ovqatlar, tovuq, qo‘y, mol va baliq go‘shtlarini iste’mol qilishni tavsiya qildi.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!