Nima uchun grechkani tez-tez istemol qilish kerak?

Nima uchun grechkani tez-tez istemol qilish kerak?

Grechka - parhez uchun eng ajoyib mahsulotdir. U juda ko‘plab oqsillarga boy. Bundan tashqari, uning tarkibida aminokislotalar ham mavjud. Shunday ekan, grechkani bemalol go‘shtning raqobatdoshi deyish mumkin.

Boshqa yormalarga nisbatan grechka ham qondagi qand miqdorini pasaytirishga yordam beradi. Undagi uglevodlar asta-sekin so‘riladi, bu, ayniqsa, diabet kasalligi uchun juda muhimdir.

Grechka  foliy kislotasi va rutin moddasiga ham boy. Bu shuni anglatadiki, undan tayyorlangan bo‘tqa immunitetni oshiradi, anemiyadan himoya qiladi va shu bilan birga qon tomirlarini mustahkamlaydi.

Bundan tashqari, grechka tanani mumkin bo‘lgan onkologik kasalliklardan himoya qilishga yordam beradi, chunki krup o‘simligi flavonoidlariga boy. Ular erkin radikallarni zararsizlantirishga va shu bilan tana hujayralarini shikastlanishdan himoya qilishga qodir.

Va nihoyat, GMOlarning ko‘payishidan qo‘rqadiganlar grechka borasida mutlaqo xotirjam bo‘lishi mumkin. Grechka  hech qachon bunday modifikasiyaga duch kelmagan, chunki u chiroyli o‘sib, hosil beradi. Bundan tashqari, u begona o‘tlar va zararkunandalarga qarshi ishlatiladigan o‘g‘itlar hamda boshqa xavfli kimyoviy moddalar bilan yemiriladi. Shunday qilib, grechkada siz na nitrat, na pesisid-gerbisidlar izlarini topa olmaysiz.

 


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!