Tadqiqot: Qahva SARS-CoV-2 ni bostirishini aniqladi

Tadqiqot: Qahva SARS-CoV-2 ni bostirishini aniqladi

Kovidni yengish uchun qahva iching, deyiladi tadqiqotda.

“Cell and Bioscience jurnalida chop etilgan yaqinda o‘tkazilgan tadqiqotda olimlar qahvaning koronavirusga qarshi inhibitiv ta’siri bor-yo‘qligini o‘rganishdi.

Eng ko‘p iste’mol qilinadigan ichimliklardan biri bo‘lgan qahva tarkibida polifenollar va antioksidantlar mavjud.

Tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, qahva ichish (kuniga kamida bir stakan) COVID-19 bilan kasallanish xavfini 10% ga kamaytiradi.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!