Suvni takroran qaynatmang, chunki...

Suvni takroran qaynatmang, chunki...

Suv bir marta qaynatilganda uning tarkibidagi bakteriya hamda viruslar to‘liq “o‘ladi”. Biroq uni takroran qaynatish suv zichligi, minerallar konsentrasiyasining oshib ketishiga olib keladi. Ikki marta qaynatilgan suv tarkibi o‘zgaradi, organoleptik xususiyatlari va tabiiy ta’mini yo‘qotadi.

Shuningdek:

•  Suv tarkibidagi nitratlar, margumush va natriy ftoridi miqdori oshib ketadi;

•  zararli xloroorganik birikmalar hosil bo‘ladi;

•  suvning ta’m sifatlari yo‘qoladi;

•  og‘ir metallar konsentrasiyasi oshadi;

•  kalsiy tuzlari xavfli bo‘lib qoladi;

•  og‘ir vodorod hosil bo‘ladi.


Matnda xatolik topsangiz, o‘sha xatoni belgilab, bizga jo‘nating (Ctrl + Enter)

Bo'limga tegishli qiziqarli xabarlar

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!